Gebelikte bal harcamanın faydaları ve hasarları

1 yaşından minik çocukların bal yememesi gerektiğini duymuşsunuzdur. Uzmanlar, bebekler için özellikle riskli olan bir bakteriyi taşıyabileceğinden, bebeklere bal verilmesini ertelemenizi nasihat ediyor. O halde hamileyken bal yiyip yiyemeyeceğinizi merak etmek natüreldir. Neyse ki, bu tatlı ve lezzetli yieyecek, siz ve doğmamış bebeğiniz için genellikle tehlikesizdir. Bebeğinizi kucağınıza almak için gün sayarken neden balın tadını çıkarmanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinin; ancak bebeğiniz doğduktan sonra tedbir alın. Hamilelikte bal tüketmenin faydaları ve zararları #1 Daha Önceki zamanlardan beri bal, lezzetli bir yemek ve emin rahatsızlıklar için konutta derman olarak kullanılıyor. Gebelikten evvel, gebelik sırasında ve sonrasında, bu natürel tatlandırıcıyı ister çayın içine dökün, ister kızarmış ekmek veya yoğurdun üzerine dolaştırın. Bazı insanların balın güvenliğini denetlemesinin sebebi, bazen Clostridium botulinum ismi verilen bakteri sporları kapsamasıdır. Bu bakteri bağırsağınızda süratle gelişebilir ve kollarda, bacaklarda, karın bölgesinde ve solunum sisteminde eforsuzluk ve felce neden olabilen ender fakat ciddi bir hastalık olan botulizme yol açan nörotoksinler üretebilir. Ancak, bu tehlike çoğu çocuk ve erişkin için evham kaynağı değildir. 1 yaşın üzerindeki çocuklar ve hamile bayanlar da dahil olmak üzere sağlıklı erişkinler, balı güvenle harcayabilir, zira bağışıklık sistemleri balın kapsayabileceği rastgele bir bakteriye karşı koruma sağlar. Her gebeliğin değişik olduğunu unutmayın ve hamileyken bal yemekle alakalı rastgele bir sorunuz varsa, gidişatınız hakkında bir sağlık uzmanına müracaat etin. Hamilelikte bal tüketmenin faydaları ve zararları #2 Bal, karnınızdaki bebek için de tehlikesizdir. Analistler, hamile bireylerin botulizme tutulduğu izole olaylarda dahi, bebeklerinin bu vaziyetle doğduğuna dair hiçbir ispat bulamadı. Bekleyen ebeveynlerin botulizm enfeksiyonu, gebelik meseleleri veya doğum anomalileri ile de iletişimli değildi. Sisteminizdeki bir şeyin doğmamış bebeğinize hasar vermesi için plasentadan girmesi gerekir. Botulinum zehirli maddeyi yüksek moleküler ağırlığa sahiptir, bu da plasentanızdan geçip bebeğinize erişme olasılığını ortadan kaldırır. Bu, botulizm sporları kapsayan bal yeseniz dahi bebeğinizin korunması gerektiği anlamına kazanç. Bununla beraber, bebeğiniz doğduğunda ve artık rahminizde korunmadığında, en azından bir vakitliğine bu bakterilere karşı korunmasız hale kazanç. Bal, büyümemiş bağışıklık sistemleri sebebiyle minik bebekler için bir evham kaynağıdır; bazen balda bulunan botulizm sporlarıyla savaşamazlar. Ham balı bebeğinizin ilk doğum gününe kadar ulaşamayacağı bir yerde gizleyin. Hamilelikte bal tüketmenin faydaları ve zararları #3 Genel olarak bal, özellikle vitamin veya mineral açısından zengin bir gıda kaynağı olarak kabul edilmez. Ancak yeniden de bazı mümkün sağlık bereketleri olduğu düşünülmektedir. Doğurganlık: Doğum evveli doğum uzmanları, balın hamilelik evveli kullanımının hamile kalma hünerinizi geliştirmeye takviyeci olabileceğine dair bazı düşünceler olduğunu söylüyor. Solunum sıhhati: Bazı araştırmalar, bal yemenin astıma takviyeci olabileceğini, ancak sadece siyah kimyon veya kereviz tohumları ile birleştirildiğinde tesirli olduğunu bulmuştur. Bal tek başına insanlarda tesirli bir astım rehabilitasyonu değildir. Antioksidan koruma: Bal, özellikle koyu renkli çeşitleri, bedenimizdeki sağlıklı hücrelere hasar veren moleküllerle savaşarak sıhhati artırabilecek antioksidanlar kapsar. Hamilelikte bal tüketmenin faydaları ve zararları #4 Neredeyse her zaman, hamileyken balın tadını çıkarmakta serbestsiniz. Ancak birkaç ihtiyatı takip etmek en iyisidir. Gastrointestinal anormallikleriniz varsa Bağırsak veya mide operasyonu geçirmiş veya Crohn hastalığı olan şahıslar, bağırsak yollarındaki günlük bakterileri işlemekte zorlanabilir. Bal, bakteri sporları kapsayabileceğinden, bu rahatsızlıklara sahipseniz hekiminize bal tüketiminizi sormanız ehemmiyetlidir. Ağır antibiyotikler kullanıyorsanız Antibiyotikler, sıradanda bakteri sporlarıyla savaşan bağırsağınızdaki iyi bakterileriyok edebilir. Bir antibiyotik alıyorsanız veya vazgeçiyorsanız, perhizinizde balı geçici olarak sınırlamanın iyi bir fikir olup olmadığını bilmek için hekiminize müracaat etin. Gestasyonel diyabetiniz varsa Hamilelik diyabeti ile karmaşık olan hamileliklerde, bal da dahil olmak üzere ilave tatlandırıcıları en aza indirmek en iyisidir, zira kan şekeri seviyenizi yükseltebilir. Yeniden de bal, azıcık daha düşük glisemik indeks 7’ye ve ek vitaminlere ve antioksidan özelliklere sahiptir, bu da onu tatlandırıcı olarak daha iyi bir tercih haline getirir.